024


Geschiedenislokaal is een educatief bronnenplatform dat door middel van thema’s bronnen uit de lokale geschiedenis tot leven brengt. De thema's zijn voorzien van tijdlijnen, toen/nu foto's, historische en hedendaagse kaarten en fotoalbums. Door gebruik te maken van de site kunnen docenten, leerlingen en anderen geïnteresseerden op een aantrekkelijke manier een kijkje nemen in de lokale geschiedenis. Hiermee wil Geschiedenislokaal een brug slaan tussen historische instellingen en het onderwijs. De site is met name bruikbaar voor educatieve doeleinden: bijvoorbeeld lessen, werkstukken, spreekbeurten of presentaties. De bronnen kunnen digitaal geraadpleegd worden maar je kunt ze ook delen (op Pinterest, Facebook en Twitter) of downloaden. 

Geschiedenislokaal.nl is een initiatief van het Noord-Hollands Archief. Meer informatie is te vinden op http://www.geschiedenislokaal.nl

 

Contact

Mail bij vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.